2014-2015: 'Voortvarend'

V.l.n.r.: Abram Klop (Extern), Fleur Wetsema (Sociëteit), Ulbe van der Werf (Materiaal), Fleur Leijs (Intern), Dora Kuijpers (Praeses), Marieke Reitsma (Quaestor) Jet Kramer (Ab actis).

Dora – Praeses

Als bestuurskleinste neemt Dora meteen een belangrijke taak op zich, ze zal er als Praeses voor moeten zorgen dat alle neuzen van het bestuur dezelfde kant op komen te staan. Aan haar commissie-ervaring zal het niet liggen, want behalve de Leidse Onderlinge zorgde ze er ook voor dat de Frieslandvakantie en de BrIC activiteiten goed bezocht werden afgelopen jaar. En wanneer er schade zal zijn aan een persoon, is ze er als de kippen bij met haar kennis van geneeskunde. Dora is een gezellige en lieve meid, maar behalve dat ze op borrels graag een biertje drinkt en een praatje maakt, is ze ook nog eens een hele actieve zeilster. Haar missie is dan ook om voor de bestuurswissel instructeur te zijn. Bang hoeven we dus niet te zijn met zo’n gedreven Praeses!

Jet – Ab-actis

Jet Kramer (21, Culturele Antropologie) doet je je soms afvragen waar ze de tijd vandaan haalt; Is ze niet bezig een toneelstuk in te studeren of op te voeren met haar toneelvereniging Cuculum dan is ze vast met de meiden van D.D. Eurydice de stad onveilig aan het maken of lekker in de zon aan het dansen op een festival. Als ze een keer een weekje niet te vinden is, is ze waarschijnlijk verre oorden aan het ontdekken. Een snel toertje Facebook leert ons dat ze in de afgelopen jaren in ieder geval een bezoekje heeft gebracht aan Marokko, Moldavië, Spanje, Portugal, Polen, en Rusland. Zodoende komt ze menigmaal binnen met de woorden “Zo, even zitten hoor. Ik kom net van...” en dan volgt een spannend verhaal. Naast al deze dingen weet ze gelukkig ook tijd te maken voor de schuit, waar ze zich vooral graag bezig houdt met het volgende fantastische idee voor de ProCie. Al deze balletjes houdt ze vliegende door alles strak in te plannen en ze is dan ook, naar eigen zeggen, “echt wel van de harde deadlines”. Dat zorgt er voor dat deze schrijver hoopt dat haar horloge nog ingesteld staat op marokkaanse tijd want dit stukje is inmiddels al 53 minuten te laat...

Marieke – Quaestor

Marieke zal komend jaar met stalen gezicht en ijzeren ruggengraat de schatkist van onze vereniging bewaken. Maar je hoeft niet te schrikken: stiekem is ze heel knuffelbaar. Spreek d’r aan op een random moment en deze instructiekoningin zal altijd met je willen varen. Bovendien houdt onze gekrulde quaestrix van aanpakken: geen enkel project in haar handen zal rusten tot het voltooid is. Af en toe komen haar verborgen talenten ook aan het licht. Niet alleen de Schuitfinanciën kennen geen geheimen voor haar, op klusdagen toveren haar twee rechterhanden soms wonderen tevoorschijn. Wanneer er nog een gaatje vrij is in haar rooster, is ze bij de meiden van D.D. Eurydice te vinden. En haar studie bestuurskunde, ach die komt wel…

Abram – Extern

Deze blonde god met krullen is altijd het zonnetje in huis. Met zijn eeuwige optimisme en interesse windt hij iedereen om zijn vinger. En dat komt goed uit, want Abram zal als assessor Extern volgend jaar keihard zijn best gaan doen om sponsoring binnen te halen. Binnen recordtijd werd hij instructeur, en naast zeilen wordt hij ook heel blij van muziek, het liefst het geluid van zijn eigen trompet. Zoek je Abram? Geen probleem, je vindt hem binnen no time. Het is die jongen met die big smile op z’n gezicht!

Ulbe – Materiaal

Deze goddelijke matrass zal heel wat mannelijkheid moeten vertegenwoordigen in het bestuur, en dat doet hij ook! Naast dat hij als een baas alles wat los en vast zit kan maken, verbeteren, helen, verbouwen, creëren of slopen(!?) is hij ook een zeilgod die menig meisjes mee in zijn boot neemt voor instructie. Is hij niet op de schuit te vinden, zal hij bezig zijn computers vanwege zijn studie informatica. Dus buiten dat hij handig is met de boten, kan hij ook al onze computerproblemen oplossen!

Fleur – Intern

Deze altijd vrolijke intern weet met haar grote vermogen en vele plannen flink van aanpakken! Ze is in hart en nieren zeeverkenner én Schuiter, en dat geeft aan hoe veel zij van zeilen af weet. Ze is een ware zeilkoningin en staat altijd vertegenwoordigd in de BLIKS. Oh ja, een puntje om niet te vergeten als je met haar gaat zeilen: schrik niet van een vieze grap uit de mond van dit ogenschijnlijk schattige meisje. Ze doet haar bijnaam Vieze Fleur wel eens eer aan!

Fleur – Sociëteit

Je zou zeggen dat Fleur een stille dame is, maar dan ken je haar nog niet. Giebelend en met een grote lach op haar gezicht hoor je haar vele verhalen vertellen. De verhalen zullen dit jaar het meeste plaatsvinden rond de bar, want ze zal er volgend jaar voor zorgen dat er altijd goudgele biertjes uit de tap vloeien. Haar studie Klassieke Talen zal dit jaar op een lager pitje moeten staan evenals haar rol binnen de studievereniging. Na daar een jaar bestuur te hebben gedaan, zal ze er nog steeds commissies blijven doen. Een bezige bij, die het zeilen onder de knie wil krijgen en instructeur wil worden. Wie weet vaar jij volgend jaar wel met haar mee in een valkje!