2021-2022: 'Lierisch'

Bovenste rij (v.l.n.r.): Tom Daman (Materiaal II), Anne Ruijters (Quaestor), Marouscha Puister (Ab-Actis), Bart van Blokland (Materiaal II), Yuri Tijhof (Extern I en Sociëteit). Onderste rij (v.l.n.r.): Christine Visser (Extern II), Joline van Praag (Intern). Horizontaal: Ymke Brückner (Praeses)

Ymke Brückner - Praeses
‘Mevrouw de Praeses’ dient zij genoemd te worden en zo noemen wij Ymke ook met groot ontzag. Als er weer wat gebeuren moet, dan formuleert ze dat liefjes als vraag, maar in die vraag hoort ieder ook het dreigement als van een zweepslag. Op die wijze zal ‘Lierisch’ onder haar stoutmoedige leiding zo effectief functioneren, dat de liederen nog vlotter uit onze creatieve geesten en nachtegaalskeeltjes vloeien dan het estaminet uit de tap. Gelukkig neemt ze soms ook een pauze door naar zeehondjes te kijken.

Als Praeses is ze de dirigent van onze zoetgevooisde liederen als de Schuithymne, ‘het was een jaar’ en Limericken. Als zeiler laat ze de RS500’s zweven over het Zweiland maar ook op het Lago di Como. Als persoon is zij natuurlijk een van de onverbeterlijke leden van team giechel, dus wees gewaarschuwd bij het geluid van luid giechelen: het kan zomaar uw Praeses zijn!

Marouscha Puister - Ab-Actis
De leuke inleidingen in de nieuwsbrief komen dit jaar van Marouscha. Zij is, naast een goede schrijfster, een echte planner. Zo wist ze al 2,5 jaar geleden dat ze in dit jaar bestuur wilde doen. Bij haar kan je altijd langskomen voor een kop thee en een luisterend oor en haar bestuursgenootjes maken hier dan ook vaak gebruik van. Ze is regelmatig in de BK te vinden, ondanks dat ze een half uur moet fietsen om op te schuit te komen. Sportief is ze zeker; ze is ook nog eens I! Waar ze ook nog eens goed in is, tot ergernis van haar bestuursgenootjes, is dat ze altijd leuk op foto’s staat. (Zie het bewijs hierboven.)

Kortom Marouscha is een meid die van alle markten thuis is en ervoor gaat zorgen dat de nieuwsbrief (bijna) altijd op tijd verstuurd wordt komend jaar.

Anne Ruijters- Quaestor
Anne is onze Q. Deze topper zorgt ervoor dat alle geldzaken op de vereniging soepel verlopen. Met haar logistieke skills brengt ze het Quaestor zijn naar een nieuw level. Als jij bijvoorbeeld een incasso binnen krijgt, zit hier een hardwerkende Anne achter. Deze topper heeft een grote passie voor de Schuit en zorgt ervoor dat alle geldzaken draaiende blijven.

Anne is uiteraard nog veel meer dan haar bestuursfunctie. Ze is altijd gezellig om een praatje mee te maken en een theetje mee te drinken, of om een dansje mee te doen en een biertje te drinken. Anne brengt veel gezelligheid mee bij elke activiteit, bestuursvergadering en zeiltripje. Mocht je dus met Anne op een activiteit zijn, dan heb je sowieso al gewonnen. Ook Anne kan genieten van het zeilen, hoewel ze dit nog wel wat vaker zou willen doen. Anne is ook een van de nieuwe aanwinsten van Aletheia in 2020-2021. Hier heeft ze helemaal haar plekje gevonden en zorgt binnen het dispuut opnieuw voor veel gezelligheid.

Joline van Praag - Assessor Intern
“Maaamaaaaaaa” Als sjaarzenmoeder is dit een kreet die Joline vaak hoort. Ze bekommert zich dan ook om de sjaarzen alsof het haar echte kinderen zijn. Ze heeft natuurlijk ook hart voor de andere Schuiters, want als intern zorgt ze voor alle leden.

Ook is ze een enorm feestbeest, zoals ze al wel heeft laten zien in de organisatie van het Blauwe Feest. Toen ze na afloop op de schouders van Tom iedereen bedankte voor de mooie avond werd ze met een daverend applaus beantwoord. Haar extensieve ervaring in de Feestco van Labyrint heeft hier ongetwijfeld bij geholpen. Daarnaast is Joline mega fashionable, waarbij ze naar al onze leden uitstraalt hoe modieus het bestuur is (hoort te zijn).

Kortom, Joline is onze best-geklede sjaarzenmoeder die als intern ervoor zorgt dat alle leden een fantastische tijd hebben op de vereniging, mede dankzij alle spetterende feesten.

Yuri Tijhof - Assessor Extern I en Assessor Sociëteit
Yuri is de man van de quotes. “Drenthe, zo dichtbij Duitsland, zo ver van God.” Hij is ook de man van de drank en de gezelligheid. Sommige mensen zien hier een verband tussen, maar ik zie alleen maar blije schuiters op borrels waar Yuri precies de juiste biertjes en drankjes voor heeft ingeslagen. Deze man studeert namelijk geschiedenis en omdat de geschiedenis zich altijd herhaalt, kan onze pandbaas met zijn geschiedkundige kennis de drankbehoefte voorspellen.

Verder houdt Yuri van rood: de kleur van de liefde en van Aletheia, het dispuut waar hij nog meer van zijn gezelligheid en goede quotes verspreidt. Ook is Yuri goed gezelschap om mee naar cobo’s te gaan, waar hij elk stukje ductape lospeutert en desnoods hele tafels mee naar buiten neemt om het gastenboek te brassen. Dit is natuurlijk erg goed voor de externe representatie, waar Yuri mee bezig is als hij geen bier aan het bestellen is.

Christine Visser - Assessor Extern II en Vice-Praeses
Christine is de kletskous van het bestuur die altijd van de laatste nieuwtjes op de hoogte is. Als hardwerkende assessor extern is Christine altijd in de BK te vinden met de drie C’s: Coffee, Carrots en Cola! Indien Christine niet in de BK te vinden is, gaat deze toffe extern met haar getrouwe Citroën het hele land af op zoek naar sponsoren. Geldzorgen zal onze Quaestor dit jaar niet hebben met al het geld dat Christine binnenhaalt.

Verder is Christine vaak op het water te vinden met haar houten Kolibri en tegenwoordig steeds vaker op het prachtige bootje genaamd Fire Fly. Ook op de kade staat Christine voor iedereen klaar. Je kan altijd bij haar terecht voor een goede kop koffie en een hoop leuke verhalen.


Bart van Blokland - Assessor Materiaal I
Baaarrtt m’n bootje is kapot EN de deur klemt EN ik ben ook nog de ducttape kwijt! Als de wederhelft van ons iconische ‘buurman en buurman’ duo gaat Bart er dit jaar samen met Tom voor zorgen dat onze mooie boten in tip top staat zullen verkeren. Met zijn onuitputtelijke liefde voor de FF (en natuurlijk ook alle andere boten) is er geen twijfel mogelijk dat Bart veel van zijn tijd dit jaar in een overal in de loods zal doorbrengen om de boten liefde en aandacht te geven. De andere helft van de tijd zal hij op het water doorbrengen in een valk of de FF waar hij met veel passie ook instructie in geeft of gezellig borrelend in onze sociëteit.

Kortom, mocht alles in je leven reparatie nodig hebben of wil je lekker zeilen of borrelen, Bart is je guy.

Tom Daman - Assessor Materiaal II
“Tooooom, kan jij de beamer aanzetten?” Is een vraag die vaak te horen is in onze sociëteit. Tom is met zijn lengte een aanwezige verschijning, maar daarnaast ook ontzettend behulpzaam en ondernemend.

Dit ondernemerschap komt hem ook zeker van pas in zijn functie als materiaalbaas. Tom zorgt er dit jaar voor dat de vloot er netjes bij blijft liggen. Dit is ook in zijn eigen voordeel, aangezien Tom een fanatiek zeiler is, die hard op weg is naar instructeur. Hoewel onze vereniging natuurlijk draait om zeilen, weet Tom ook heel erg goed de gezelligheidskant mee te pakken. Zo is hij regelmatig te vinden op de borrels en andere gezelligheidsactiviteiten. De kans dat je op deze activiteiten iemand spreekt die Tom al langer kent is zeker aanwezig, aangezien hij ervoor heeft gezorgd dat de meesten van zijn VVV’tjes ook lid zijn geworden. Naast het verrijken van de vereniging door het aandragen van nieuwe leden, is hij ook één van de mede-oprichters van Spartivento, ons jongste dispuut.

Al met al weet Tom de waardes van De Schuit, namelijk zeilen en borrelen, erg goed te combineren, en je zal hem dus zeker tegenkomen op allerlei uiteenlopende activiteiten.