2023-2024: 'Vierend'

Bovenste rij v.l.n.r.: Max (Extern I, Wedstrijdzeilen), Mirte (Quaestor, Zeilen), Emma (Praeses), Lisanne (Vice-Praeses, Materiaal II), Sebastiaan (Intern, Materiaal I), Robert-Jan (Extern II, Sociëteit)

Onderste rij: Margot (Ab-Actis)

. .

Emma van de Velde - Praeses

Emma is dit jaar de praeses van de vereniging. Dit betekent dat zij ervoor gaat zorgen dat al haar bestuursleden hun taken goed en op tijd uitvoeren. Naast dat ze dit zooitje ongeregeld in toom probeert te houden, is Emma ook de kennisbank als het gaat om de Schuit. Emma, hoe zit dit eigenlijk? Emma, hoe deden ze dit vorig jaar? You name it, zij weet het!

Emma is ook altijd in voor nieuwe projecten en is een ware kameleon. Zo houdt ze zich bezig met de sociale veiligheid, is ze een heuse bezitter van een bankpas en zie je haar ook vaak helpen met de notulen.

Als je het nog niet doorhad, Emma is de rots in de branding voor het gehele bestuur, maar ook voor de vereniging. Naast dat ze vaak te vinden is in de BK is ze ook nog een heuse zeiler en borrelaar. Een triple threat dus!

. .

Margot van Rijn - Ab-Actis

Dit jaar vervult Margot de rol van Ab-Actis. Je zal haar werk dus iedere week tegenkomen als je de nieuwsbrief aan het lezen bent.

Daarnaast besteedt ze het jaar aan het notuleren van bestuursvergaderingen tot ALV’s en ontvangt ze alle post die De Schuit krijgt. Hiernaast krijgt ze ook vaak de vraag: “Margot, mag dit?” Ze zit namelijk vaak voor haar plezier en haar studie met haar neus diep in de wettenbundels. Dit maakt ook dat Margot de verzekering specialist is van het bestuur.

Naast al het werken is Margot ook vaak op het water te vinden waar ze in een valk of een zwaardboot over de Kaag scheurt. Verder zorgt Margot altijd voor een goede sfeer, in de bestuurskamer maar ook op borrels. Zowel voor als achter de bar, want deze meid kan ook nog eens tappen.

. .

Mirte Gosselink - Quaestor en Assessor Zeilen

Geld, duiten, poen, ka-ching! Dit is waar je natuurlijk aan denkt als je Mirte ziet. Nou ja, niet het enige. Als je het aan haar bestuursgenootjes vraagt, komen de woorden klein en grimmig snel naar boven. Dat is natuurlijk grappig, want eigenlijk is Mirte een super lieve meid die ontzettend veel tijd en liefde aan de vereniging geeft. Mirte wil zonder twijfel het allerbeste voor de vereniging en dit doet ze het liefst door een goede Q te zijn en nee te zeggen.

Naast het geld, heeft Mirte soms ook tijd om aan andere dingen te denken. Dan denkt ze niet aan het eindelijk uitpakken van die vele verhuisdozen van haar, maar aan het water. De valk is zowaar het tweede huis van deze meid en wat kan ze het toch goed!

Op Mirte kan het bestuur altijd rekenen voor een knuffel, een kritische blik, thee in een toch wel (te) grote mok en een nee. Mirte is het kleine meisje met het grote hart.

. .

Lisanne Dorrepaal - Vice-Praeses en Assessor Materiaal II

Om onze vrouwelijke top 4 af te maken hebben we Lisanne. Lisanne is de mama van de groep en zorgt er altijd voor dat de rest veilig in een bedje belandt. Niet alleen voor de bestuursleden speelt ze mama, ook voor de eerstejaars is ze moeder. Het is dan ook geen verrassing dat ze de EeCo tot haar kindje heeft benoemd. Op Lisanne kan het bestuur ook altijd rekenen om hen te helpen bij dingen waar ze tegenaan lopen en Lisanne helpt maar al te graag!

In het thema kindjes van Lisanne, ook de valken ontvangen veel liefde dit jaar van Lisanne. Met haar logistieke inzichten heeft Lisanne al een heel schema liggen van wat ze gaat doen om dit deel van de vloot zo mooi mogelijk te laten varen.

. .

Sebastiaan Zoomers - Assessor Intern en Assessor Materiaal I

De RS’ers weten dit bestuurslid goed te vinden, Sebastiaan is namelijk verantwoordelijk voor hun bootjes. Sebas vindt het natuurlijk jammer als er weer eens een gat in een boot gevaren is, maar stiekem vindt hij het ook wel leuk dat hij het glasvezel uit de kast mag pakken en dan heb ik het nog niet eens over de epoxy gehad.

Sebastiaan mag dan wel de oudste zijn, maar stiekem is het nog een jonkie. Sebas is vaak in voor het kattenkwaad dat hij met Robert-Jan uit kan halen en het is dan ook een fameus koppel in het bestuur.

Als je Sebastiaan echt enthousiast wilt maken, kun je altijd aankomen met de mogelijkheid om voor een vette foto of mooie video. Sebas duikt graag even Photoshop in om dat ene plukje haar weg te werken of een coole pokemon kaart joker te maken. Het is zeker, deze jongen doet er alles aan om de beste kant van de vereniging te laten zien!

. .

Max Bertman - Assessor Extern I en Assessor Wedstrijdzeilen

Heb jij Max al gezien deze week? Als een echte extern is Max het minst te vinden in de BK en is hij altijd op bezoek bij een van de sponsoren. Max is verantwoordelijk voor het geld wat de rest van het bestuur later zal uitgeven en neemt dit erg serieus. Steevast krijgt de rest van het bestuur dan ook op woensdag de vraag: “Iemand nog kaas of bagels?”

Naast het kletsen en socializen met bedrijven is Max een echte sportzeiler. Het is dan ook geen verrassing dat hij graag te vinden is in een zwaardboot. Nu is Max ook een echte fanatiekeling als het gaat om sporten. Het was dan ook geen verbazing toen hij aan het begin van het jaar aan de rest van het bestuur vertelde dat hij graag wat meer focus wilde leggen op het wedstrijdzeilen.

Max doet graag veel tegelijk en is erg ambitieus. Alles wat hij onderneemt doet Max met een aanstekelijk enthousiasme en veel plezier.

. .

Robert-Jan Spliethoff - Assessor Extern II en Assessor Sociëteit

Robert-Jan, RJ, Robba J, onze puppy. Er wordt wel eens gegrapt over een bestuurshuisdier en RJ vervult deze rol als jongste van het bestuur ontzettend goed. Deze jongen zorgt ervoor dat het bestuur altijd enthousiast is voor borrels. Vergaderingen zijn bedtijd voor hem, maar af en toe schikt hij wakker en geeft hij een ontzettend goeie mening.

Borrelen is RJ’s favoriete bezigheid en het is dan ook geen wonder dat hij Assessor Sociëteit is dit jaar. Als je het aan hem vraagt is dit ook zijn hoofdfunctie en zijn bestuur kijkt dan ook af en toe verbaasd als Robert-Jan vertelt dat hij Extern dingen heeft gedaan. Een kwaliteit die een borrelaar heeft is natuurlijk 5 kwartier in een uur lullen en laat dit RJ nou op zijn lijf geschreven zijn. Het is geen wonder dat andere besturen altijd vragen waar Robert-Jan nou is.