2018-2019: 'Verankerd'

v.l.n.r. Jeroen van Wijk, Martine Yavuz, Sterre Houtzager, Marco Dijkxhoorn, Abel Nijkerk, Lars Stoffer en Ellenoor Schouten.

Sterre Houtzager – Praeses

Sterre is een vrolijke, sociale en gepassioneerde wereldreiziger die dit jaar is neergestreken bij De Schuit om onze Praeses te zijn. In deze functie stuurt ze het bestuur aan en ondersteund ze hun waar nodig. Verder zit ze vergaderingen voor en draagt ze de verantwoordelijkheid voor de hele vereniging. Voor Sterre is deze grote taak echter een eitje, na vorig jaar geoefend te hebben als Praeses van D.D. Eurydice. Ze leidt haar bestuur naar grote hoogtes, bij voorkeur hoogtes waar iets ouds begraven ligt. Ze studeert namelijk archeologie, wat uitstekend van pas komt om bij problemen de onderste steen boven te krijgen. Sterre zal je niet snel terugvinden op een boot, maar een liefde voor water is er zeker, in de vorm van het flesje dat ze altijd bij zich heeft. Verder gaat ze een goede borrel zeker niet uit de weg. Buiten De Schuit ontspant ze graag met haar vrienden, hond en een avondje Netflix. Al met al is Sterre gemaakt voor haar functie en leidt haar passie en energie ons de juiste kant op.

Lars Stoffer – Ab-actis en Assessor Sociëteit

Deze spontane en humoristische Schuiter is dit jaar onze Ab Actis. Hij ondersteunt hierbij zijn bestuursgenoten, en neemt alle administratie over onze leden op zich.. Dit vergt precisie en geduld, karaktereigenschappen die bij Lars ook zeker terug te vinden zijn door zijn opleiding tot dokter. Naast dat hij de ledenadministratie bijhoudt, de mailtjes beantwoordt en ervoor zorgt dat zijn bestuur gezond blijft, beheert deze feest baas ook onze Sociëteit en haar drankvoorraad. Gelukkig weet Lars veel van bier, want hij heeft al vele glazen en merken voorbij zien komen. In een zeilboot is Lars niet onwijs vaak te vinden, maar in het water vaak wel! Onze spierbundel speelt namelijk ook nog waterpolo, waar hij zich hard voor inzet. Dit jaar zal De Blauwe Schuit ook kunnen profiteren van het oneindige enthousiasme en het creatieve brein van onze Lars. Met veel ervaring en ideeën maakt hij dan ook een essentieel deel uit in ons ludieke bestuur dit jaar.

Marco Dijkxhoorn – Quaestor

Marco is dit jaar de Quaestor, wat betekent dat hij alle centen van iedereen gaat incasseren. Met zijn lengte van 2,80 is hij het langste bestuurslid en tevens ook de enige die stiekem in Rotterdam studeert. Hij is tot nu toe nog de enige instructeur van het bestuur, maar hopelijk zijn er meer wanneer de almanak wordt uitgegeven! Naast zijn vaste stekkie op de Zijlstroom, komt Marco ook vaak op zijn sokken de Bestuurskamer inwandelen om de QPC te bezetten. Als hij er dan even genoeg van heeft gaat hij een stapel tosti’s bouwen, lekker gamen of een eindje fietsen. Marco’s favoriete drankje is Amstel Bier, want die heeft volgens hem de beste prijs/kwaliteit verhouding die je voor bier in de winkel kan vinden. Verder houdt Marco erg van de kleur rood, je mag zelf raden waarom!

Martine Yavuz – Assessor extern

Als gezelligste persoon in het bestuur is Martine met haar vlotte babbel de Schuit aan het vertegenwoordigen als Assessor Extern. Sponsoren pas op, Martine komt jullie halen! Niemand kan namelijk nee zeggen tegen haar glimlach. Als studente international studies is ze de aangewezen persoon om de relaties van de Schuit te onderhouden. Martine gaat het beste op cola, zodat ze na de borrel nog in de auto kan stappen. Gelukkig hoeft ze dat dit jaar niet meer te doen omdat ze inmiddels in Leiden woont. Ze is een ervaren bestuurder en trotse eigenaar van een eigen auto, dus het is belangrijk om goede vrienden met haar te blijven zodat je hopelijk mee kan rijden als je een keer een auto nodig hebt (of echt zin hebt in Maccie om 1 uur ‘s nachts). Pas wel op, want alhoewel Martine de kleinste persoon in het bestuur is, is ze een stoere en sterke basketbalster.

Abel Nijkerk – Assessor Materiaal

Abel is een hele sympathieke, behulpzame en gezellige Schuiter met vele talenten en interesses. Hij kan onder andere heerlijk kokkerellen, leuke (en vooral grappige) accenten opzetten, heel creatief mooie en educatieve posters in elkaar draaien en natuurlijk houdt hij er ook van om te zeilen. Verder is Abel echt een man van de oplossingen, waarbij hij altijd op zoek is naar betere alternatieven. Moeten de remblokjes van je fiets vervangen worden? Moet er gekeken worden naar het verbeteren van een geluidsinstallatie of moet er een keer een lampje vervangen worden? Hij gaat er wel mee aan de slag! Het zal dan ook geen verrassing zijn dat Abel dit jaar de functie van Assessor Materiaal I vervult, waardoor hij naast de keuken ook veel in de loods te vinden is. Met al zijn goede kwaliteiten en capaciteiten zorgt hij er mede voor dat de mooie vloot die De Blauwe Schuit tot haar beschikking heeft tiptop in orde blijft.

Jeroen van Wijk – Assessor Intern en Vice-Praeses

Deze hottie met veel ‘Vo doet, als hij niet bezig is met zijn kat, er alles aan om jouw hart te stelen en al je geheimen te ontfutselen. Als Intern zorgt hij er dus voor dat jij je thuis voelt op De Schuit. Bij onze praeses is dit in ieder geval al gelukt want als vice-praeses is het Jeroens taak om voor Sterre te zorgen terwijl zij voor de vereniging zorgt. Heb je vragen over de agenda? Ook dan ben je bij Jeroen aan het goede adres, want ook de jaaragenda is een taak van de intern. Dit is niet alles! Naast zijn Schuitleven heeft Jeroen ook nog zijn cordial en speelt hij rugby. Trek deze verenigingshoeder dus vooral aan zijn jasje en als je hem lief aankijkt speelt hij misschien nog wel een stukje toneel of vertelt hij welke goeie film je binnenkort moet gaan zien.

Ellenoor Schouten – Assessor Zeilen en Materiaal

Nadat ze al zeilend de zeven zeeën heeft getrotseerd vinden we Ellenoor bezig in de loods, waar ze druk haar boot aan het repareren is om er volgend weekend weer op uit te gaan. Het is dan ook niet gek dat Ellenoor Schouten dit jaar onze Zeilassessor en onze Assessor Materiaal II is. Bij de scouting heeft Ellenoor al haar zeil- en klusvaardigheden ver ontwikkeld. Ook geeft ze veel zeilles aan kinderen, dus bestuur van De Schuit zijn gaat een eitje worden. Wanneer Ellenoor klaar is met zeilen gaat ze een drankje zeker niet uit de weg. Je kan haar ook erg blij maken door haar te trakteren op een Apple Bandit. Hoewel zeilen haar grootste passie is, gaat haar grootste liefde uit naar de kat. Ellenoor vindt het niet eerlijk dat niet ieder mens onvoorwaardelijk liefde kan geven aan de kat vanwege allergieën. Dit is ook precies de reden waarom ze geneeskunde is gaan studeren, zodat ze misschien ooit een permanent geneesmiddel kan ontwikkelen tegen kattenallergieën.