Lid worden

Ben je enthousiast (geworden) over zeilen en wil je dit combineren met een gezellige studentenvereniging? Dan is De Blauwe Schuit de vereniging voor jou! Het maakt niet uit of je zeilervaring hebt: je kunt een complete zeilopleiding volgen binnen de vereniging. Hier vind je meer info over de vereniging en alle activiteiten door het jaar heen. Je kan het hele jaar door lid worden!

Vereniging                               

De Blauwe Schuit heeft ongeveer 250 leden. De sociëteit, haven en loods liggen ideaal bij elkaar op het Universitair Watersport Centrum in Leiderdorp.  Wat heeft de Schuit jou te bieden?

Het hele jaar door wordt er instructie gezeild en worden er kampen, zeildagen en wedstrijden georganiseerd. In het zeilseizoen kun je op maandag- en woensdagavond instructie volgen en per jaar hebben we vijftien instructieweekenden en zeildagen. In de zomer kun je ervoor kiezen mee te gaan toeren op ons FF65 kajuitjacht, wat ontzettend gezellig is! Verder kun je altijd een instructeur bellen als je wilt zeilen! 

In de winterperiode wordt er aan de boten geklust, maar uiteraard kan er dan ook nog gezeild worden. Instructie wordt gegeven door instructeurs en kost je helemaal niets. Wanneer je een brevet hebt behaald, mag je zelf een boot meenemen en instructie geven! Zelf een boot meenemen kost tussen de 15 en 25 euro per dag.

Naast zeilactiviteiten worden er ook andere gezellige activiteiten georganiseerd door verschillende commissies. Elke dinsdag wordt er vanaf 20.00 uur geborreld in de sociëteit en kun je ook mee-eten. Daarnaast worden er regelmatig filmavonden, feesten en andere activiteiten georganiseerd! De maand september is de Blauwe Maand. In deze maand maken eerstejaars kennis met alle onderdelen van de vereniging: commissies, zeildagen, feesten, themaborrels, avondinstructie en meer!

Uiteraard staan tegenover deze mooie activiteiten een aantal verplichtingen. Je moet contributie betalen (ongeveer 145,- euro per jaar), in je eerste jaar veertien externe werkuren lopen (deze kun je ook afkopen voor €7,50 per uur), in je eerste jaar betaal je ook een bijdrage van 10,- euro en ieder jaar een interne klusdag lopen in de winterperiode. Dat is alles!

Vloot

ValkenDe Blauwe Schuit heeft zes Valken: stabiele boten waar toertochten en wedstrijden mee worden gevaren. Daarnaast hebben we een kajuitboot (FF65) waar IJsselmeer-tochten mee worden gemaakt en ook regelmatig wedstrijden mee worden gevaren. In de kielboten is ruimte voor meerdere personen en vooral de valken zijn ideaal voor relaxte zeiltochten.

Voor de sportievere personen hebben we vijf RS500's (twee Laser Pico's en 2 Topazen). Deze zwaardboten gaan heel hard en vaar je met één of twee personen. Met deze boten worden ook wedstrijden gevaren, waaronder EK's en WK's.

Naast gewoon voor de lol zeilen, kun je bij De Blauwe Schuit wedstrijdzeilen. Zo kun je tijdens wedstrijden voor alle studentenzeilverenigingen in Nederland zowel spannende teamzeilwedstrijden en matchraces als individuele zeilwedstrijden varen. Daarnaast is er vaak na de wedstrijden nog wel een feestje om nog onder het genot van een drankje de dag na te praten en door te feesten tot de laatste uurtjes!

Ook bij nationale en internationale wedstrijden doet De Blauwe Schuit mee, zowel met RS500's als met Valken en ons kajuitjacht. Iedere zomer gaat een groep mensen met de RS'en naar het WK toe in landen als Engeland, Tjechië of Frankrijk. Jaarlijks worden ook de Kaag winterwedstrijden, de SLAK (skûtsjes), de NaBraassem, het NSKi (Nederlands Studenten Kampioenschap Individueel zeilen) en het NSKt (Nederlands Studenten Kampioenschap teamzeilen) gevaren. Bij deze wedstrijden blijkt telkens weer dat De Blauwe Schuit goed mee kan komen met andere verenigingen. Bij deze wedstrijden sleept De Blauwe Schuit regelmatig prijzen in de wacht!

Overtuigd? Word lid!

Ben je helemaal om en wordt De Blauwe Schuit jouw vereniging? Stuur een mailtje naar bestuur@blauweschuit.com om je in te schrijven!