2013-2014: 'Optimistisch'

V.l.n.r.: Niek van der Kooy (Quaestor), Lisette Hemelaar (Intern), Gaelle Vermeij (Ab-actis), Emma (Praeses), Anneke Kikkert (Extern), Rins de Zwart (Materiaal).

Emma – Praeses

Onze vrolijke praeses zal er dit jaar voor zorgen dat er geen chagrijnige gezichten zullen zijn. Of er nu valken omslaan of dat ze een fotocollage krijgt, Emma’s enthousiasme is niet klein te krijgen. Pas echter wel op, want deze directe dame weet heel goed wat ze wil! Toch hebben haar besturies haar uit haar broek gekregen en in een rokje. Mocht je komend jaar rustig willen zeilen, geef Emma dan geen cola, want na een flinke dosis suiker stuitert ze de hele boot door!

Gaelle – Ab-actis

Onze opgeruimde ab actis zal er dit jaar voor gaan zorgen dat je in de bestuurskamer ten alle tijden de vloer kunt zien. Mocht je je afvragen waarom al je (O)CD’s ineens op alfabetische volgorde staan, dan is waarschijnlijk Gaelle langsgeweest. Banden plakken kan ze als de beste, maar eten in haar mond stoppen blijft moeilijk en daarom belandt het steevast op haar kleren of in haar haar. Zin in een goed gesprek of een leuk feestje? Bij Gaelle ben je aan het juiste adres!

Niek – Quaestor

Onze geboren MoneyMan zal ervoor gaan zorgen dat de rest van zijn bestuur de vereniging niet om zeep helpt door te veel geld uit te geven. Met spectaculaire ideeën over incasso’s en kampprijzen kunnen we er dit jaar alleen maar op vooruit gaan. Wanneer hij nietsvermoedend op een naaktstrand af zwemt of wanneer hij met de douche de meterkast van de onderburen onder water zet, is er PaNiek!, maar gelukkig heeft hij altijd een slim plan om ieder probleem weer op te lossen.

Anneke – Extern

Hoewel ze in Schuitleeftijd nog erg jong is, is onze extern dit jaar de bestuursmama en zal ze als koele kikker(t) de rust in het bestuur gaan bewaren. Bier drinkt ze niet, maar van Radler wordt ze erg blij. Anneke is een fanatieke zwaardboter, die naar eigen zeggen erg goed is in omslaan, al weten we niet of dat in de RS is of in de Zwalker… Bang voor water is ze in ieder geval niet, ze gaat gerust weddenschappen aan waarbij de verliezer via de takel te water gelaten zal worden!

Rins – Materiaal

Onze matrass zal dit jaar snel de knopen doorhakken waar zijn besturies anders eeuwen over zouden doen. Als het aan hem ligt, krijgen we allemaal bestuursschoenen met wieltjes eronder en polijsten we komend jaar onze boten met schapen. Over zijn nachtelijke avonturen wil hij niet veel kwijt, maar na de uitleg ‘er is niemand dood en er is niemand zwanger’, zijn we toch enigszins gerust gesteld… Vraag hem niet naar onze bestuurskleur, hij denkt namelijk dat aubergine een groente is!

Lisette – Intern

Hoewel de intern meestal de mama van de vereniging wordt genoemd, is Lisette het jonkie van ons bestuur. Als ze haar plannen doorzet om de Schuitbikini toe te voegen aan de toko, zal er volgend jaar een recordaantal mannen lid worden. Het is maar goed dat ze nu boven de Schuit woont zodat ze de bestuurskamer kan vinden, want in haar vorige huis wist ze de weg niet. Deze mooiweerzeilster heeft leren zeilen op Curaçao (in een Optimist!) en is daarom wel een beetje verwend wat betreft watertemperatuur en zonuren in een dag.