Disputen

Herendispuut Hybris - 2010

H.D. Hybris is het heerendispuut van de Blauwe Schuit, met 18 leden en een groeiende actieve reünistenvereniging.

Het dispuut biedt niet alleen verschillende activiteiten exclusief voor haar leden, maar bijvoorbeeld ook jaarlijkse cantussen en een open disputenweekend. Hiermee wordt jouw studententijd geheid onovertreffelijk.

Welke activiteiten hebben wij?
Elke week hebben wij dispuutseten, met een maandelijkse woensdagactiviteit, zoals een pubquiz of een bioscoopavond. Daarnaast organiseren wij gedurende het jaar activiteiten zoals:

 • Datediner

 • Cantus

 • 21 diners

 • Lustrumreizen

 • Pubquizzen

 • Dispuutsweekend

 • Reünistenactiviteit

Hoe veel tijd ben ik hieraan kwijt?

Net zoals bij de Schuit, kun je zelf indelen hoe actief je bent bij het dispuut. Je kunt in verschillende commissies gaan, maar je kunt ook lekker als borrelend lid aansluiten. Kortom; je kiest zelf hoeveel tijd je eraan kwijt bent, maar we vinden het leuker als je er bij bent! Uiteraard houden we rekening met tentamens en deadlines.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons dispuut, of heb je zin om een keertje met ons te praten? Spreek ons aan op een borrel, mail naar hdhybris@gmail.com of stuur een appje naar een van onze leden!

Damesdispuut Eurydice - 2011

Eurydice is het damesdispuut van de Blauwe Schuit. We zijn opgericht in 2011 en vieren ieder op 16 september onze verjaardag (de dies). Ons dispuut bestaat uit ongeveer 20 actieve meiden en een heleboel reünisten die af en toe ook aansluiten. Ieder jaar rond november verwelkomen wij een aantal nieuwe dames! Hieraan voorafgaand organiseren wij in oktober verschillende kennismakingsborrels en -activiteiten, waarbij je vrijblijvend kennis kan maken met ons dispuut! Leer ons kennen bij de foute kroegentocht, hitjes bingo, karaoke of door lekker met ons mee te eten.  

Dispuut, en dan?

Waarom zou je lid worden van Eurydice? Ons dispuut is de perfecte aanvulling op je studententijd bij de Blauwe Schuit. Zo organiseren we wekelijks activiteiten, denk aan: samen eten, borrelen, naar (schuit-)feestjes gaan, bierproeverijen en zeilen. Daarnaast delen wij bijzondere ervaringen zoals datediners, 21-diners, twee dispuutsweekenden (één in Nederland en één in het buitenland), afstudeerborrels en verjaardagen. Leden onderling gaan ook graag samen sporten, naar de UB, koffietjes drinken en organiseren leuke film- en spelavondjes. Wij hopen in de zomer van 2022 ons tweede lustrum te vieren; tijdens ons eerste lustrum gingen we zeilen in Griekenland. 

Meiden van Eurydice houden van lekker koken (én eten) en duurzame mode. We zijn ambitieus, sportief en breed geïnteresseerd. Bij Eurydice wordt je vrienden voor het leven met meiden die je anders nooit zou leren kennen. 

Verplichtingen?
Bij Eurydice heeft iedereen een ander schema waardoor elke activiteit door andere meiden wordt georganiseerd. Zo is er voor ieder wat wils! Iedereen probeert zoveel mogelijk bij alle activiteiten te zijn. Heb je het een keer heel druk, geen probleem, dat hoort erbij! Wij vinden het belangrijker dat je er vol enthousiasme bij bent.  

Contact
Voor meer informatie kun je altijd een email sturen naar bestuur@ddeurydice.nl, een kijkje nemen op www.ddeurydice.nl, of op Instagram @damesdispuuteurydice. Je kunt ook altijd een van onze leden aanspreken op de borrel. We hopen je te spreken op onze kennismakingsborrels! 

Gemengd dispuut Aletheia - 2016

Aletheia is het gemengd dispuut van A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit. We zijn opgericht op 5 april 2016, op deze dag vieren we dan ook ieder jaar onze Dies. Omdat we een gemengd dispuut zijn hebben we een hele diverse, maar ook levendige groep, gezien we veel verschillende persoonlijkheden bij elkaar hebben.  

Wat doen we?

Voor en door onze leden worden wekelijkse activiteiten georganiseerd, bij ons is dat om de week afwisselend op woensdag en donderdag. Zo zorgen we ervoor dat iedereen erbij kan zijn. De invulling van deze activiteiten zijn net als wij ontzettend divers. Van poolen, tot zwemmen in het Tikibad, van borrelen tot feesten, we doen het allemaal. Naast deze wekelijkse activiteiten, organiseren we ook een aantal vaste activiteiten in het jaar:

 • Dies op 5 april

 • Intern Dispuutsweekend

 • Extern Dispuutsweekend

 • Karaokeborrels op De Schuit

 • Laatste activiteit van de maand = grote activiteit

 • Maandelijkse diners (met thema)

Waarom Aletheia?
Wij moedigen aan om zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij Schuit en dispuutsactiviteiten en bieden de mogelijkheid om een netwerk te creëren van andere studenten. Zo kun je optimaal genieten van je studententijd en blijf je verbonden met alles binnen de Schuit. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je de ruimte krijgt om je eigen ding te kunnen doen dus als je een keer niet kan is dat helemaal geen probleem.

Wil je meer weten?
Je kunt altijd het bestuur bereiken via aletheia.blauweschuit@gmail.com dus schroom vooral niet om een berichtje te sturen. Je kunt natuurlijk ook altijd een van onze leden op de schuit aanspreken.

Heeren- en Damesdispuut Spartivento - 2020

Avontuur verbreekt de sleur onzer studententijd. Sportiviteit houdt ons in vorm gedurende de mooiste periode van het leven. Structuur zorgt ervoor dat onze leden kunnen vertrouwen op immer gul-vloeiende vreugde en gezelligheid. Zulks zijn de kernwaarden van het jongste dispuut van De Blauwe Schuit: H.D.D. Spartivento.

Wat doen we dan?
 • Donderdagavond=dispuutsavond, wat wekelijks vreugde onder het genot van overheerlijk voedsel en bier betekent.

 • Elke maand organiseren twee dispuutsleden een bijzondere activiteit in het dispuutskarakter, zoals een bierproeverij, een dag zeilen, een sushiworkshop of cocktailavond.

 • Jaarlijks gaan we op dispuutsreis naar een ver en avontuurlijk oord. We varen, fietsen gejaagd door de wind op tandems, gaan alle bierbrouwerijen af en meer. 

 • Datediners zorgen voor de nodige romantische intimiteit.

 • Broers en zussendag is een dag waarop het fenomeen ‘een dispuut is een familie’ nog meer dan anders tot de verbeelding spreekt.

 • Natuurlijk worden ook de 21-diners van onze leden van onze verpletterende aanwezigheid voorzien, waarbij de ouders dan eindelijk de verscheidenheid aan avonturen van hun zoons of dochters mogen aanhoren.

Tijd/betrokkenheid
H.D.D. Spartivento is een dispuut dat de ruimte biedt om nog meer met Schuiters om te gaan, naast alles wat je al op de Schuit doet. Hierdoor kan je nog meer uit de Schuit halen en banden smeden en verdiepen door zowel het dispuutsleven als de schuitactiviteiten. Vanwege deze hechte band verwachten we wel een zekere betrokkenheid, maar niks is verplicht.

Zoek je contact?
Volg ons op instagram @hdd_spartivento, spreek ons aan op de borrel of in de boot. Je kunt ook mailen naar hddspartivento@gmail.com.