Disputen

Herendispuut Hybris - 2010

Hybris is een zeer divers herendispuut van 18 studenten, daarnaast bestaat er een groeiend netwerk van reunisten. Het dispuut dient twee doelen; enerzijds bieden wij onze leden, door deelname aan diverse openbare en gesloten activiteiten, gegarandeerd een onovertroffen studententijd. Anderzijds proberen wij op verschillende manieren alle leden van de Blauwe Schuit bij het studentenleven te betrekken.

Wat doen we?
Naast de wekelijkse activiteiten en incidentele gekkigheden hebben we jaarlijks een set fantastische evenementen. Hoewel we niet alle hoogtepunten willen verklappen hebben we ieder jaar in ieder geval de volgende activiteiten.

 • DISPUUTSWEEKEND
 • Paintball
 • Borrelen met damesdisputen
 • Date Diner
 • Partyen in een andere stad
 • 21 Diners
 • Gala
 • Reunistenborrel
 • Lustrumreis
 • (Skivakantie → 2013 eerste keer)

Kost het veel tijd?
Net als bij onze vereniging ben je zelf de baas over je eigen tijd. Hoewel we iedereen graag geregeld zien; houden we altijd rekening met tentamens en andere belangrijke afspraken. De bottomline is eenvoudig. Binnen ons dispuut is er genoeg te organiseren maar de bottom line blijft; je maakt het net zo druk als je zelf wilt.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je natuurlijk een van onze leden aanspreken, een mailtje sturen naar bestuur@hdhybris.nl, of op onze site kijken (hoewel die weinig informatief is) www.hdhybris.nl. (NSFW)

Damesdispuut Eurydice - 2011


Eurydice is het damesdispuut van de Blauwe Schuit. In navolging van de heren van H.D. Hybris, zijn wij in 2011 opgericht. Ieder jaar op 16 september vieren wij onze verjaardag. Ons dispuut bestaat uit ongeveer 20 meiden uit verschillende geboorte- en schuitjaren, en verder hebben wij een grote hoeveelheid aan reünisten. Ieder jaar rond november verwelkomen wij zo'n 5 nieuwe dames. Hieraan voorafgaand organiseren we jaarlijks in oktober verschillende kenningsmakingsborrels, waarmee we vrouwelijke Schuiters willen uitnodigen kennis met ons dispuut te maken.

Dispuut, en dan?
Wat is nu de meerwaarde van een lidmaatschap bij ons dispuut? Wij hebben veel te bieden voor Schuiters die meer uit hun studententijd willen halen. Denk aan wekelijks samen eten, samen ontbijten, feestjes afstruinen, zeilen, verjaardagen, koffiedates en oud & nieuw vieren. Maar ook een date-diner, 21-diners, twee dispuutsweekenden (één in Nederland, één in het buitenland) per jaar (!), borrels en activiteiten met Hybris. Ook steken wij samen met Hybris en Aletheia veel energie en enthousiasme in het organiseren van activiteiten voor Schuiters, zoals een BBQ, disputenfeest en een disputenweekend. In 2016-2017 hebben wij ons eerste lustrum gevierd, waarin wij ook zijn wezen zeilen in Griekenland!

Verplichtingen?
Bij Eurydice is iedereen anders, wat leidt tot een gevarieerd scala aan activiteiten en altijd animo, tijd en enthousiasme om dingen te ondernemen. Heb je een keer geen animo, tijd of enthousiasme? Geen probleem, dat hoort erbij. Niets binnen ons dispuut is verplicht. Als het maar gezellig is! 

Contact
Voor meer informatie kun je altijd een email sturen naar bestuur@ddeurydice.nl of een kijkje nemen op www.ddeurydice.nl.


Dames- en Herendispuut Aletheia - 2016

Aletheia is het gemengd dispuut van A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit in navolging van de andere twee disputen. Aletheia is hiermee het jongste dispuut van het stel, maar is ook al een diverse en levendige groep met karakter. Wij zijn opgericht op 5 april 2016 en we vieren daarom op deze dag altijd ons dies. Omdat we een gemengd dispuut zijn hebben we daarom ook de meest diverse groep en hebben we allerlei verschillende persoonlijkheden bij elkaar.

Wat doen we?
Wij hebben natuurlijk zoals ieder dispuut standaard per week een activiteit, bij ons is dat om de week wisselend woensdag en donderdag. Dit zorgt iedereen altijd wel kan. De invulling van deze activiteit kan heel divers zijn, van poolen tot zwemmen, van feesten tot borrelen. Daarnaast ook nog per jaar een aantal vaste activiteiten:

 • Dies 5 april
 • Intern dispuutsweekend
 • Extern dispuutsweekend
 • Karaoke borrel op de Schuit
 • Laatste activiteit van de maand = grote activiteit
 • Eens in de drie weken samen eten

Waarom Aletheia?
Wij moedigen aan om zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij Schuit en dispuut activiteiten en bieden de mogelijkheid om een netwerk te creëren van andere studenten. Zo kun je optimaal genieten van je studententijd en blijf je verbonden met alles binnen de Schuit. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je de ruimte krijgt om je eigen ding te kunnen doen dus als je een keer niet kan is dat geen probleem.

Wil je meer weten?
Je kunt altijd het bestuur bereiken via aletheia@gmail.com dus schroom vooral niet om een berichtje te sturen. Je kunt natuurlijk ook altijd een van onze leden op de schuit aanspreken.