2010-2011: 'Ruimschoots'

Bovenste rij vlnr: Anna (ab-actis), Myrthe (extern), Johan (materiaal). Onderste rij vlnr: Maarten (quaestor), Inger (intern), Anne (praeses).

Anne (praeses)

Onze vrolijke en goedgehumeurde praeses gaat komend jaar de touwtjes stevig in handen houden. Net als in de ComOp zal ze ervoor zorgen dat alles voor de wind gaat in het bestuur. Als ze even niet op de Schuit is, bestudeert ze het liefst één bijzondere vogel. Hopelijk hoeft ze komend jaar niet teveel constitutieborrels af te lopen, want na twee en een half wijntje zwalkt ze giebelend in de rondte en kun je haar beter geen vergadering meer laten voorzitten.

Anna (ab-actis)

De Ab-actis van dit jaar komt uit het hoge noorden. Begonnen als een nep Fries, die niet kon zeilen, ontwikkelt ze zich steeds meer tot een echte Fryske siler. Nuchter als deze goedgebekte tante is, tapt ze graag een biertje op het Pand. Zelf wordt ze gelukkiger van een rood drankje. Buiten de Schuit is deze gezellige dame regelmatig te vinden met een pipetje en een labjas op zoek naar het nieuwste medicijn. Pas op want als je komend jaar je adreswijziging niet snel doorgeeft, kan je zomaar eens een tik op de vingers krijgen van deze dominante juf.

Maarten "Smeyers" (quaestor)

De man van het geld, meneer de quaestor, is een Schuiter in hart en nieren. Ondanks zijn jarenlange ervaring bij het Pand is hij nog steeds geen bierdrinker. Maar gelukkig komt hij toch nog aan zijn trekken door middel van zijn eigen drankje, El Schmico. Je kan hem altijd mailen met al je computerproblemen of voor een dagje instructie met een zachtje g. Door alle afleiding bij de Schuit wordt studeren af en toe even vergeten. Ook wordt het zijn taak als haan het kakelende kippenhok te kalmeren.

Myrthe (extern)

Deze bezige bij met een vlotte babbel is onze assessor extern. Ze heeft leren zeilen, maar zeker ook leren drinken op de zeilschool. Ook bij de Schuit geeft ze veel instructie en is ze altijd aanwezig op borrels en feestjes. Houd haar uit de buurt van breekbare dingen en kaarsjes want haar grijpgrage handen slopen alles wat tijdens een verveeld moment in haar buurt komt. Ondanks haar destructieve aard is ze ontzettend lief voor iedereen en altijd in voor een knuffel.

Johan (materiaal)

Geheel volgens traditie is deze materiaalbaas zeker een chaoot. Toch gaat dit alpha mannetje naar eigen zeggen geschiedenis schrijven door komend jaar geen klusspullen kwijt te raken. Stoer is hij op de motor, maar owee als er een spin in de bestuurskamer aanwezig is, dan staat hij te dansen op tafel. Deze man drinkt al het bier voor het hele bestuur. In de weekenden zal hij met zijn scherpe gevoel voor humor, koffie en speculaas menig schuiter vermaken met zijn kluskunsten.

Inger (intern)

Als oudste van het bestuur is deze intern bij uitstek de mama van de vereniging. Werkdagen regelen, jaarplanners maken, toko onderhouden, nergens draait deze gezellige regeltante haar hand voor om. Maar pas op van te veel piepende kuikentjes raakt deze stresskip van slag. Mocht je het even helemaal niet meer zien zitten, toch geen C geworden zijn in een laser, ruzie hebben met je instructeur, zijn gaan zwemmen met je telefoon, dan kan deze psychologe je vast weer laten lachen.