WK 2021 1e update

Geplaatst op 31 juli 2021

Hallo allemaal,

Dit is ‘m dan, update 1, de heenreis en dag 1 in Colico van de WK gangers. In dit blog zullen we jullie gedurende de week proberen te updaten over onze avonturen.

PROLOOG: Het is maandagavond, inpakken dag 1 zit erop. Het is 12 uur ‘s nachts en iedereen is er klaar mee. Maartje en Victor beginnen vol enthousiasme aan het laatste klusje. De opdracht was enorm simpel, maar liep zo in de soep. Het idee was om de triple-trailer een blauw accent te geven met een likje verf… Twee uur later is een groot deel van de triple geverfd en is er geen weg meer terug. Alles moet blauw. De volgende dag om 10 uur wordt er een nieuwe pot verf opengetrokken en wordt er Gedreven verder gezwoegd. In de middag is er dan het resultaat: Een glanzend blauwe triple waarvan niemand zich meer hoeft af te vragen of die bij De Blauwe Schuit hoort. Hij ziet er uit als nieuw en draagt nu dankzij de 3D-printer van Matthijs een prachtige set namen. De boten worden nog even Verankerd aan de trailers, en eindelijk zijn we echt klaar om ons er mee te vertonen.

Dag van vertrek: We beginnen met een interessant spelletje tetris waarbij de achterbakken van de auto’s geldt als het speelveld, en de blokken gerepresenteerd worden door goed gevulde zeiltassen, weekendtassen, klusdoosjes en proviand voor onderweg. We koppelen de trailers aan en rijden nog even naar de bandenpomp. Daar worden we toegejuicht door de enthousiaste mannen van de autoparts shop, ze vinden het machtig mooi dat wij op weg gaan naar Italië. Ze geven ons semi-ongevraagd nog ‘NL’ stickers mee op de lichtbakken, good luck voor onderweg.

Onderweg, in de colonne van drie auto’s + trailers houden we onderling contact met een set portofoons. Ideaal, want we kunnen bijvoorbeeld bij Kantje Boord invoeg-situaties elkaar tactisch voor laten, om er zo voor te zorgen dat we een beetje bij elkaar blijven. En bij elkaar blijven is ook zeker wat we doen. Elke keer als ‘De Frons’ wéér verkeerd rijdt, doen we eerst even stroef over de porto, maar vervolgens nemen we toch maar dezelfde afslag. Dan blijven we in ieder geval nog bij elkaar. Wat is die ‘De Frons’ dan? Elke auto heeft een eigen naam gekregen, dat werkt uitstekend in de communicatie, zo hebben we ook ‘De Tank’ en ‘De Pup’ mee naar Italië. Naar eerdere wedstrijden kwamen ook ‘De Smurf’ en ‘Het Dropje’ mee.

Via een overnachting in een karig hotel in Straatsburg rijden we Recht door Zee door richting het zuidoosten. Eenmaal aangekomen in Zwitserland begint het al te kriebelen. Bergen en dalen, bergmeertjes, we zijn er écht al bijna. In de laatste 10 kilometer wordt er nog driftig even gegoogled. Feitjes over de temperaturen, diepte en oppervlakte van het Comomeer (142 m2?) komen over de porto in alle auto’s aan. Er is volledige hype :D. Eenmaal aangekomen gaan de trailers Vlot van de trekhaken, en de boten snel nog even onder het mes. We moeten nog twee zwaardstrips vervangen en er komen nog nieuwe zeilnummers op het nieuwste zeil.

We pauzeren de werkzaamheden voor een geweldig diner. Het restaurant serveert heerlijke pizza, pasta, tiramisu en limoncello. Na het diner eerst maar eventjes naar bed. ‘s Ochtends maken we ons klusje af, terwijl anderen even Kopje Onder gaan bij het strandje. Een langzame, maar prettige eerste dag in Colico. Wat we hier nog meer mee gaan maken lees je later misschien :)