RS500 Nederlands Kampioenschap 2017

Geplaatst op 20 september 2017

Het weekend van 15 tot en met 17 september 2017 stond voor onze wedstrijdzeilers in het teken van maar één ding: de Delta Lloyd Open Dutch Championships in Medemblik... Het Nederlands Kampioenschap! Deze drie dagen durende competitie is ieder jaar het hoogtepunt voor RS500 zeilen in Nederland, en ook De Schuit was met drie teams goed vertegenwoordigd.

Hoewel we dit jaar helaas niet opnieuw een Schuitteam als Nederlands kampioen hebben, zijn Anneke en Floris hier wel érg dicht in de buurt gekomen en hebben een fantastische tweede plaats behaald. Ook het "sprokkelteam" van Johan met Jannetje (vrijdag) en Iris (zaterdag/zondag) als bemanning hebben een uitstekende prestatie geleverd, en grijpen met een vierde plaats net naast het podium.

Ten slotte hebben Victor en Elise het fantastisch weten te doen, gezien het feit dat dit de eerste keer was dat zij samen een wedstrijd hebben gevaren. Na een mindere eerste dag kregen zij op dag twee steeds meer de smaak te pakken. Deze stijgende lijn zette zich door op zondag, maar door gebrek aan wind hebben zij hier helaas niet optimaal van kunnen profiteren.

Al met al heeft De Schuit weer goed kunnen laten zien wat zij waard is, en hopelijk kunnen we volgend jaar met nóg meer boten aan de start de prestaties van dit jaar voortzetten!

Bekijk plaatje

Het eindpodium, met Anneke en Floris op de tweede positie!

5.0
Bekijk plaatje

De uitslag na 3 dagen zeilen

5.0