Raften Surfen Blauwe Schuit

Geplaatst op 22 juni 2017

Op 21 juni organiseerde Vlot! een uitje om het jaar alvast op een gezellige manier af te sluiten. Het was een bloedhete zomerdag en het plan was om te gaan blokarten op het strand bij ’s Gravenzande, maar helaas stond hier te weinig wind voor. Gelukkig werd er een leuk alternatief aangeboden: raften in de branding in combinatie met golfsurfen. Rond een uur of vijf barstte het feest los en waren de meesten (na een intense smeerbeurt met zonnebrand) al in het koude zeewater te vinden. Daarna at en dronk iedereen nog even wat voordat de activiteiten begonnen.

Voordat we opnieuw het water ingingen kregen de koukleumen onder ons nog een wetsuit aan en werd de groep opgedeeld in tweeën. De ene groep begon met surfen, de andere groep begon na een korte uitleg met raften. De golven waren helaas niet zo hoog, dit maakte het raften wat lastig. Gelukkig hadden de instructeurs genoeg goede ideeën om ons een tijdje bezig te houden; de raft van je verengingsgenoten ‘kapen’ is natuurlijk altijd leuk!

Tijdens het surfen kwam de sportieve kant van de Schuiter naar boven: een mooi gezicht. Waar de een meteen ‘face first’ van het bord af viel, kon de ander als een heuse surfdude/babe een heel tijdje blijven staan. Na het surfen/raften zijn we nog met z’n allen gaan barbecueën onder het genot van een biertje en een frietje. De echte fanatiekelingen onder ons hebben zich nog goed vermaakt met een intens potje beachvolleybal. Rond een uur of tien kwam de dag helaas tot een einde en ging iedereen weer op huis aan. Het was een zeer geslaagde dag; zeker voor herhaling vatbaar!

Bedankt Vlot! voor het organiseren van deze mooie dag.