ONK 2021

Geplaatst op 29 september 2021

ONK 2021

Ondertussen is het alweer ruim een week geleden dat en 5 enthousiaste schuit teams vertrokken naar Zeeland om mee te doen aan het ONK RS500. Zoals altijd voor vertrek moeten de trailers opgeladen worden, iets wat normaal gesproken veel tijd in beslag neemt. Maar na het WK waren de teams geoefend en was het opladen van de trailers een fluitje van een cent. Nadat de juiste zeilen bij elkaar waren gezocht en de laatste reparaties gedaan, was het tijd om naar Bruinisse te vertrekken. Dit vertrek ging gepaard met een goede avondmaaltijd, de ervaring heeft namelijk geleerd dat genoeg eten in combinatie met goede muziek zorgt voor een gezellige sfeer. De ochtend van de eerste wedstrijd verliep voor veel teams rustig en relaxed waardoor de meeste boten ruim op tijd klaar waren om het water op te gaan. Toch ging het niet overal zo soepel, als je bij het zetten van je mast per ongelijk je val door je mast heen haalt, waardoor je de mast er weer af moet halen zorgt dit vlak voor een wedstrijd voor een hoop commotie. Of wanneer je in het donker de gennaker verkeerd opgetuigd (alles over SB ipv BB) is dit vlak voor de wedstrijd toch een klein stress momentje. Gelukkig waren alle schuit boten mooi op tijd bij de eerste start. Zoals wel vaker bij de RS500 klasse was er bij de eerste wedstrijd meteen een algemene terugroep omdat er te veel boten te vroeg over de startlijn lagen. De harde wind waar veel teams op gehoopt hadden omdat ze harde wind nou eenmaal leuk vinden bleef helaas uit. Maar Benthe en Sybe zijn ondanks de wind de hele dag hard gegaan en wisten zelfs Victor en Maartje naar huis te varen. Ook Danique en Louw die als nieuw duo aan de start verschenen hebben een paar goede wedstrijden gevaren waarbij Louw als een van de weinige trapeze heeft kunnen staan.

Het team de ‘zeehondjes’ die vorig jaar een boei zagen wat toch een zeehond bleek te zijn hebben deze keer van positie in de boot gewisseld. Ymke wist nadat ze haar zenuwen met behulp van Wampie een beetje had bedwongen een paar goede eerste wedstrijden te varen.

Ook Jannetje en Floris hebben af en toe gewisseld zodat Floris een paar wedstrijden als stuur heeft kunnen varen. Na een geslaagde eerste dag met als afsluiting Zeeuwse mosselen en hamburgers was het alweer tijd om te dromen over de gevaren wedstrijden en uit te kijken naar de wedstrijden die nog komen gingen. De zondag bracht helaas niet heel veel meer wind dan de dag ervoor. Toch had iedereen er zin in en waren de teams zowaar nog fanatieker dan eerst. Na 2 goede wedstrijden gevaren te hebben moesten Danique en Louw helaas het water verlaten omdat ze tussen de wedstrijden een aanvaring hadden met een niet oplettende Fransman. Bij Ymke en Wampie leek het wel alsof de boot 2x zo zwaar was geworden wat ervoor zorgde dat er zo nu en dan een klein donderwolkje boven de boot voorbijdreef. De teams Benthe-Sybe en Victor-Maartje kwamen elkaar de hele dag steeds weer tegen bij het ronden van de boeien. Dit veroorzaakte een hele hoop gezelligheid en gelach wat samenging met een paar spannende wedstrijdjes waarbij Victor en Maartje het net wisten te winnen. Bij Jannetje en Floris verliep de dag soepel en met een paar mooie constante uitslagen. Na een lange dag op het water was het weer tijd om de mooie blauwe trailer(s) op te laden. Na het kijken van de prijsuitreiking (waarbij een “oud” schuit team ook een prijs wist te bemachtigen) kon het konvooi weer vertrekken n aar de vertrouwde Blauwe Schuit. Al met al was het een geslaagd weekend met een paar prachtige uitslagen waar de schuit trots op kan zijn!!!!!!

Uitslagen:
4: Johan en Iris (NED 994)
9: Fleur en Viktor (NED 518)
13: Victor en Maartje (NED 670)
14: Benthe en Sybe (NED 837)
20: Danique en Louw (NED 18)
28: Ymke en Wampie (NED 890)
31: Anneke en Floris (NED 1038)
33: Jannetje en Floris (NED 67)