Keukenverbouwing

Geplaatst op 09 augustus 2017

De afgelopen week was het dan eindelijk zo ver; de keukenverbouwing. We begonnen de week met het leeghalen van de keuken, een klus die simpel genoeg klinkt maar waar we toch een hele dag mee bezig zijn geweest. De grote schoonmaak ging meteen van start met sponsjes, schuurmiddel en een hoge druk spuit in de aanslag gingen we de keuken in om kortemet te maken met het aangekoekte vuil van vijf jaar. Aan het einde van de dage was de keuken helemaal spik en span en klaar voor de volgende fase.

Op dag twee werd de keuken vloer egaal geschuurd en werd onze (toen eindelijk echt) witte vloer Bruin. Het stof van het schuren is werkelijk overal terecht gekomen zodat er door de hele soos een laagje bruin/wit stof lag. De dag erna werd de eerste laag primer op de vloer gesmeerd. Op dag vier ging de antislip laag op de vloer en ging de grote schoonmaak actie weer verder. Alle keuken meubels die weer terug de keuken in gingen zijn grondig geschropt zodat slechts een enkele kras in het werkblad weggeeft dat we ze niet nieuw hebben aangeschaft. Om al het stof weg te krijgen is op dag vijf de gehele bar geschrobt en zijn alle glazen en flessen door het sop gehaald. Verder zijn alle meubels oude en nieuwe in de keuken gezet in de nieuwe indeling. Om alles te krijgen zoals het was bedacht door iris moest er een elektriciteits punt omgelegd worden en gelukkig was er een superhandige Sietse die dat dezelfde dag nog even heeft gedaan.

Het eindresultaat van de keukenverbouwing mag er wezen! Het ziet er supergoed uit en we gaan hier nog jaren van genieten. Graag willen we Frederik, Heleen, Jip, Johan, Kirsten, Marco, Marvin, Niek, Sietse, Victor, Viktor, Wampie, Wouter, Björn, Florianne, Iris, Marloes en Myrthe bedanken voor al hun harde werk!