Bootjes flyers

Geplaatst op 07 augustus 2017

De Schuit heeft al jaren een superleuke EL CID flyer, namelijk een flyer die tot een bootje is gevouwen. Dit jaar was geen uitzondering daarin en dus stond ons deze zomer de taak van het vouwen van 4300 bootjes, niet iets wat in een middagje gebeurd is.

Sinds juli is er keihard gevouwen door Schuiters op bijna ieder evenement dat we hebben gehad. Na de masterclass zijn kapotte zeilers aan de slag gegaan met de eerste bootjes vouwen. De vouwregels waren wat anders dan vorige jaren dus het was even oefenen voordat er perfecte bootjes werden gestapeld. Op borrels was er geen ontkomen aan, als je even niets stond te doen dan kwam iemand van het bestuur of de ProCie al aan met een stapel ongevouwen flyers. Het duurde niet lang of de film-vouw-avondjes werden georganiseerd, achter en tafel nonstop bootjes vouwen onder het genot van een film. De soos en bestuurskamer lagen bezaaid met bootjes en flyers en waren er bijna niet meer weg te denken.

Op de reünisten barbecue wouden de oud Schuiters wel even laten zien hoe zij dat dat vroeger deden en al snel bleek dat nog veel meer jaar geleden de bootjes ook anders werden gevouwen. Maar dat mocht geen ontmoediging zijn, het duurde niet lang of een ware productieketen ontstond waarin iedereen verantwoordelijk was voor één onderdeel van het vouwproces en deze keten ging als een trein.

Na ruim een maand van vouwen tot je vingers blauw zagen was het dan eindelijk af en werden de bootjes vandaag verscheept (pun intended) naar Plexus om daar in de EL CID tasjes te worden gestopt. Iederdeen die heeft geholpen met het vouwen van onze prachtige bootjes, heel erg bedankt!