Leidse studenten buiten top 10 Student Energy Race

Geplaatst op 17 april 2019

Dit bericht is geschreven in samenwerking met Overstappen.nl


Net zoals de afgelopen jaren is ook deze winter de Student Energy Race gehouden. Van 1 november tot en met 28 februari strijden studentenhuizen in heel Nederland met elkaar om zoveel mogelijk energie te besparen in huis. Hierbij doen studentenhuizen mee uit Amsterdam, Deventer, Delft, Nijmegen, Utrecht, Wageningen en Leiden. De besparingen vorig jaar liepen op tot wel 56% en een gemiddelde besparing van 24%.


Doelengracht vs. Witte Singel

De deelnemers uit Leiden zijn er dit jaar helaas niet in geslaagd de topposities te pakken in de Student Energy Race. De studentenhuizen aan de Doelengracht en de Witte Singel zijn op een 14e en 21e plaats geƫindigd. Wel hebben zij mooie besparingen weten neer te zetten van ruim 26% en meer dan 12%. Hierbij worden er allerlei tactieken gebruikt om de besparing zo hoog mogelijk te krijgen: douchen met een timer, de wasmachine draait pas als de trommel vol is, de verwarming lager zetten en in sommige gevallen simpelweg een extra trui aandoen of onder een dekentje gaan zitten. Het energieverbruik wordt nauwlettend in de gaten gehouden via een app, waarbij ze ook hun directe tegenstanders kunnen zien. Iedere maand is er een nieuwe maandwinnaar, maar deze prijzen zijn vooral verdeeld tussen studentenhuizen in Nijmegen en Utrecht.


Winnaar van de Student Energy Race

De winnaar van dit jaar is een studentenhuis aan de Koninginnelaan uit Nijmegen. Zij hebben een besparing van net geen 68% weten te realiseren. De rest van de top 3 wordt ook gevuld met Nijmeegse studenten. Behalve het milieu kan ook geld besparen een reden zijn voor energiebesparing. Hierbij kan een website als EasySwitch.nl helpen voor je energie vergelijken. De tarieven van elke energieleverancier zijn anders en jaarlijks overstappen helpt met besparen door de welkomstkortingen! Het overstappen van energieleverancier helpt dus zeker ook met besparen. Vooral in studentenhuizen, waar met veel bewoners ook veel energie en gas verbruikt wordt.