Creatieve tips om je kamer op te knappen

Geplaatst op 28 augustus 2020

photo-1502672260266-1c1ef2d93688.jpeg

Op Kamers in Leiden

ADVERTORIAL - Leiden, de leukste en gezelligste studentenstad van Nederland! Leiden biedt studenten alles wat ze nodig hebben om hun studententijd tot een succes te maken. Lucky you dus als je hier woont! Gezellige terrassen, diverse studies en fijne plekjes maken de stad zo mooi als 'ie is. Als jouw studententijd in Leiden dit jaar begint, hebben we wat tips voor je.

KAMER INRICHTEN

Het hoeft eigenlijk geen eens meer benoemd te worden, maar de jacht naar kamers in Leiden is niet gemakkelijk. Als je nog steeds op zoek bent naar een kamer, raadpleeg dan kamernet, Facebook-groepen en medestudenten! Heb je al wel een kamer bemachtigd? Yes! Tijd om deze in te richten. Mijn tip: benut de hoogte van je kamer, al helemaal als je verder niet heel veel ruimte hebt. Denk dus aan een hoge kast, hoge tafel en misschien wel een hoogslaper. Daarnaast moet je je kamer natuurlijk aanvullen met goedkope raamdecoratie. Houten raamdecoratie is perfect als je op zoek bent naar sfeervolle jaloezieën die een fijne combinatie zijn van lichtinval en privacy. Of kies voor verduisterende gordijnen als je van plan bent om ochtenden lang uit te slapen. Haal je gordijnen kant en klaar van Veneta.com!

SOCIALIZEN

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe stad met nieuwe mensen, is het goed om te gaan socializen. Maar waar begin je? Je studie is sowieso nummer 1. Hier vind je mensen die in ieder geval één dezelfde interesse hebben als jij en waar je het vast en zeker met iemand goed zal klikken. Grote kans dat je studiegenoten ook vanuit een andere stad komen en jullie samen Leiden kunnen ontdekken. Daarnaast kan het downloaden van een app helpen. Op Tinder en Badoo kun je namelijk niet alleen terecht voor de liefde, maar ook voor vriendschappen. Leer nieuwe mensen kennen uit de buurt en wie weet maak je vrienden voor het leven. Daarnaast is een studentenverenigingen ook een goede plek om te socializen.

VERENIGINGEN Aan keuze geen gebrek als het gaat om studentenverenigingen in Leiden. Als je de keuze hebt gemaakt om je aan te sluiten bij een vereniging is het misschien nog even zoeken bij welke. De verenigingen in de stad verschillen van gezelligheidsverenigingen tot sportverenigingen tot religieuze verenigingen. Kijk dus wat voor type vereniging het beste bij jou past! Een gezelligheidsvereniging zoals Blauwe Schuit zorgt ervoor dat jouw studententijd een succes wordt. Veel borrels, gezelligheid en vrienden gegarandeerd.

DE BESTE PLEKJES Leiden kent veel mooie plekjes en iedere Leidenaar kan dat beamen. Naast de mooiste grachten, de Dam, de Wallen, het Rijksmuseum en het Vondelpark zijn er nog veel andere plekjes die je als student in Amsterdam kunt ontdekken. We hebben een paar hotspots op een rijtje gezet die je zeker moet bezoeken: • De Burcht voor het prachtige uitzicht. • De boetiekjes in het Pieterskwartier. • Het Huigpark voor een picknick. • De terrasboot van Annie's voor een drankje. • En uitgaan in Leiden bij een van de vele gezellige studentenkroegen! We wensen je heel veel plezier tijdens jouw studententijd!